Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af Rail, 29/1 2022, 10:55 (901 dage siden) @ mikedk2100

Men både turister og vanlige pendlere har fundet ud af det i årtier - det er jo reelt bare at kigge på et kort. Hvor skal jeg hen, og hvor er nærmeste station. Eller at slå GPS'en til i bilen... Det finder de også ud af med stationen København Syd/København S, uden overhovedet at tænke på, at Postnord også opererer med et København S et andet sted i byen. :-D


Det kunne være at de eksempelvis har lejet en airbnb eller et hotelværelse med en adresse der er København S.

Derudover giver det ikke mening at kalde en station København Syd når de færreste Københavnere vil forbinde det med det sydlige København. Så skulle man i det mindste have valgt Sydvest hvis man skulle have valgt et ideforladt navn.


Tja, vi bliver ikke enige. Jeg har som nævnt aldrig koblet postnummer og stationsnavn sammen i hverken Danmark eller udlandet - og jeg tror de færreste andre turister og vanlige pendlere gør det.

Nej ved godt at vi har forskellige ambitionsniveauer, jeg mener nu at man kan gøre det bedre.

Der er desværre en del eksempler på dårlig navngivning der tydeligt viser at dem der har valgt det ikke har den historiske kontekst for øje.

Eksempelvis "Århusgadekvarteret" i Nordhavn eller Bella Center... Men ja med tiden glemmer folk hvad den oprindelige mening var.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak