Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af larsL, 31/1 2022, 15:01 (667 dage siden) @ Niels Munch

Dansken har gennem generationer haft knolden ude ved Zoologisk Have som fixpunkt, og begreberne "Øst for Valby Bakke" og "Vest for Valby Bakke" er vel indarbejdet i vores bevidsthed.

"Ny Ellebjerg" ligger præcis stik syd for Valby Bakke - og voila: "København Syd"!

Altså; nu skal man vel ikke helt glemme hvad der er det bedste ved det hele: Et sted i københavnsområdet hvor alle internationale tog standser og hvor man nemt kan skifte til andet transportmiddel.

Togene kan så enten køre til København H (Østerport hvis man synes; m/u passagerne) hvis det er der det skal ende, eller køre i "ekspress-fart" mellem Stokholm og Hamborg/Berlin uden en tidskrævende omvej via København H. Ulempen er dog at skift til fly bliver lidt vanskelig - I virkeligheden burde det internationale tog-knudepunkt have ligget under CPH-lufthavn.

Navnet kunne så med lidt fremsyn have været "Copenhagen International" eventuelt ved en undertitel på dansk "København Syd"... eller sydvest, eller Ellebjerg, eller ...

Uanset har det ikke ret meget med postomdeling at gøre...

Hilsen Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Valby Gasværk
Valby Gasværk

Valby Gasværk åbnede i 1907 og fik fra starten leveret kul fra gashavnen i Københavns havn via en 5 km lang jernbane ejet af gasværket. Her er historien om Valby Gasværks jernbane, lokomotiverne og vognene.

Læs mere
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak