Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til Kbh. Syd - burde være Sydvest (Generelt)

af PD Hansen, 30/1 2022, 01:40 (874 dage siden) @ OLL

Jeg er helt enig i SV/Sydvest ville være det mest rigtige, men hvis man "kun" grov indstiller kompasset, i forhold til København og dens orientering, så kan man vel strengt taget sige at Ny Ellebjerg ligger i den "sydlige" del af København, inden det bliver til Hvidovre, ligeså hvis Svanemøllen blev bygget om til en større station, kunne kaldes for "København N, da den ligger i det nordlige København (Hellerup kunne være oplagt, men ligger udenfor Københavns kommunegrænse).

[image]

Hvis man kun skulle opdele Kbh. i 2 dele, så ja. Men med samme logik kunne man kalde Ryparken for København Vest, da Ryparken ligger vest for både Rådhuspladsen og Kongens Nytorv ;-) Men så ville nogle af de 45 Politiken-læsere måske vågne op og undre sig. Måske bor nogle af dem i København V, og kan få øje på forvekslingsmuligheden. Måske skulle de tage Christiania-cyklen og kører til det vilde Amager, og se hvilken vej deres kompas viser :-D
Glæder mig at du også kan se ideen i Sydvest!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Motordriftens indførelse ved DSB
Motordriftens indførelse ved DSB

I Vingehjulet 1951 nr. 2 har vi fundet denne artikel, der beskriver nogle af de genvordigheder, DSB havde med den første motorvogn ´Hønen´ i 1923 til MR-vognene der blev bygget af A/S Frichs og A/S Scandia i fællesskab.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak