Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Der mangler 20 mia. kr. i Togfonden DK (Trafikpolitik)

af andersj, Aalborg, 9/3 2016, 12:57 (2973 dage siden) @ Gæst 20

Der findes et tidsskrift som hedder Vågn Op!

Måske skulle nogen her vågne op - diesel i Nordjylland og så elektrificering om 3 - 4 år. Næ, den elektrificering kommer ikke (Transportministeriet har jo indgået kontrakten med Nordjyske).

Og så drejer det sig jo ikke om konkurrence på skinnerne, næ, da togdrift i Danmark ikke kan betale sig, drejer det sig om konkurrence på udbud af togtrafik. Lad os få nye parter på banen og lad dem udvikle produktet, i stedet for som nu, hvor der jo ikke har været nævneværdig udvikling i passagertallene (bortset fra de store infrastrukturtiltag).

Og så kunne vi kigge lidt på Schweitz, de får så meget ros. Men her var SBB jo også på røven og politikerne besluttet at lukke hullet, smide pengene på bordet og genstarte SBB. DSB har en gæld på godt 7 mia. kr. og de har i 2015 betalt 2 mia. kr. af, så indenfor 3 -4 år er de gældfri! Når man kan betale 2 mia. kr. af på gæld om året, så er der noget der indikerer, at firmaet i den grad bliver overkompenseret! Formentlig 1 - 1½ mia. kr.!

Jeg tror heller ikke på elektrificering til Frederikshavn lige med det samme, men det må forventes at strækningerne til Aarhus og Aalborg samt Nordvest- og Sydbanen bliver elektrificeret indenfor en overskuelig årrække hvilket gør det ugunstigt at udbyde trafikken indtil da.
Det er da også lidt tyndt med forslag til eventuelle strækninger der kunne sendes i udbud i dag her i tråden.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak