Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Der mangler 20 mia. kr. i Togfonden DK (Trafikpolitik)

af Scharfenberg, 10/3 2016, 20:06 (2971 dage siden) @ UTJ

Jeg brugte mest henvisningen til lægge grund for at der ikke bliver leveret nyt fjerntogsmateriel inden ERTMS og elektrificeringen er på plads. Hvis man skal bestille gennemafprøvede hyldevarertogsæt til 200 km/t i 2016 så er der kun Stadler FLIRT 3 og det passer muligvis ikke til DSB's krav.

..... det passer muligvis ikke til DSB's krav.

Læs lige den sætning: "muligvis ikke". Det betyder at de muligvis godt kunne passe til DSB. Desuden er "DSB's krav" jo også en fleksibel størrelse, der i mangt og meget styres politisk for enten at kunne indkøbe færdigudviklede tog eller lade være. Vi er jo nok derhenne hvor DSB gerne vil indrette verden efter DSB, men samtisig må DSB sande at verden ikke indretter sig efter DSB (altså udover at DSB får levetidsforlængelse, da DSB med fejlindkøb har gjort økonomisk rekonstruktion nødvendig inden nogle tør begive sig ud i at tildele opgaven til andre (og måske mere rationelle aktører)).

Anders' betragtninger giver rigtig god mening. Til gengæld er der rigtig mange herinde på forummet, som bliver ved med at holde kikkerten for det blinde øje. Hvorfor skal DSB eller andre operatører skynde sig at købe nye tog til idriftsættelse i 2018 eller 2019, hvis de i så fald skal specificeres til at køre både på ATC og ETCS? Og netop fordi der mangler penge i Togfonden DK, er det uafklaret, hvornår resten af hovedstrækningerne er elektrificerede. Og på regionalstrækningerne elektrificeres Sydbanen i 2024, men Nordvestbanen er endnu uafklaret.

Naturligvis vil Lasse og andre togproducenter gerne levere nye tog hurtigst muligt, men infrastrukturen skal altså også være klar. Og operatørens/statens/trafikkøberens/pendlernes behov de næste 30-40 år skal afklares.

Desuden: Er det ikke bedre at DSB er grundig med at indkøbe nye tog end at lave et forhastet og ikke gennemtænkt indkøb? Eller er det nu også for galt, at DSB er grundige og tænker sig godt om, inden der købes stort ind? Husk nu på at det ikke bare er Märklin-banen, der skal købes ind til... :-D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak