Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

SF: For lille kapacitet på Vejle Station (Generelt)

af ThomasTT, 21/3 2019, 10:48 (1863 dage siden) @ andersj

Både en ny lillebæltsbro i den dyre udgave samt en udretning langs motorvejen aarhus-randers ville kunne give en tidsbesparelse svarende til vejle fjord og dermed kunne tillade rullende overhalinger. Begge strækninger er desuden fremtidssikret i den forstand, at de vil være relevante uanset, hvad der måtte ske over kattegat.

Kapacitetsgevinsten ift lokale og regionale tog ville også være betydelig. Nord for Aarhus ville det kunne betyde egentlig nærbanedrift i et område, hvor byer som Hinnerup, Hadsten og Bjertingbro alle nærmer sig 10.000 indbyggere. Omvendt kan kapacitetsgevinsten i det sydligere østjylland virke begrænset, da der bortset fra Hedensted kun er enten meget store eller meget små byer, hvorfor togene kan køre relativt ens.

Men pointen var egentlig ikke de specifikke tiltag i sg selv, men blot at det er, og bør være, relevant at diskutere de her ting bredere og ud fra den virkelighed og de politiske realiteter, der nu engang er. Fx når der nu engang virker til at være opbakning til kattegat, så må andre projekter ses i det lys. Man burde også tage lokale protester seriøst. Det virker til at være nemmere at bygge langs motorveje.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak