Sikringsanlæg på Værslev

af kka-dk, 22/7 2021, 12:07 (1009 dage siden) @ Svend

Kære Svend,

Der følges med på sidelinjen og jeg har modtaget disse oplysninger (kombineret med hvad jeg har skrevet tidligere):

Sikringsanlæg frem til 1965:
Mekanisk sikringsanlæg med to poster, den ene, den østligste var en detacheret post
01.06.1898 Mekanisk, Siemens & Halske, ældre type Kommandopost (16 felter) og signalpost (8 felter).

Linjeblokken:
Mandag den 27. april 1959 blev centralsikringen på Kalundborg Station aflyst indtil et midlertidigt sikringsanlæg kunne tages i brug. Samtidig bortfaldt den manuelle linjeblok samt mellemblokposten i Ubberup. Det midlertidige sikringsanlæg havde ingen bloktilslutning.

Mange tak for oplysninger. Er de baseret på en skriftlig originalkilde, og kan den oplyses? Og haves yderligere oplysninger om det midlertidige Kalundborg-anlæg?

Oplysningen om det rent mekaniske anlæg er som tidligere nævnt i modstrid med Plums oplysninger i '98-årbogen, ligesom det mig bekendt ville være første gang vi har set et rent mekanisk anlæg styre PU-signaler. Det ville til gengæld være særdeles spændende at erfare, hvordan dette skulle have foregået i praksis.

Oplysningen om linjeblokken ville isoleret set give mening, men MFL mente her at den manuelle linjeblok fortsatte direkte mellem Kalundborg og Værslev fra 27/4 til 27/5 '59.

Det lader til vi stadig er nødt til at have nogle autoritative primærkilder frem, før vi kan konkludere noget endeligt. P.t. har vi modstridende udsagn fra folk, hvis troværdighed jeg nødigt ville vælge imellem ;-)

Mvh. Klaus K.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak