Hastighed på Kystbanen (Jernbanen i dag)

af mpp, onsdag 07. august, 2019, 17:07 (638 dage siden) @ Pyloriis

Kystbanen er primært anderledes af historiske grunde og det kan man så mene er godt eller skidt. Man kan få s-togslignende drift uden at skulle lave en kæmpe ombygning af perronerne (inklusive trapper, elevatorer mv). Gevinsten ved at ændre driften opvejer langt fra de omkostninger og det besvær der følger med. Derudover kunne man jo også forestille sig at man lavede nogle særlige s-tog til togene mod Hillerød og Frederikssund så komforten matchede regionaltog (givet at der ikker er parallelle regionaltog).

At man så – hvis man startede forfra i dag – ville lave alle perroner til 780mm i stedet for som nu (1100? på s-banen, 550 på fjernbanen) og det hele på 25K volt kan ikke rigtigt bruges til noget. Ved alle større infrastrukturprojekter rører man ved noget hundredtusinder mennesker bruger hver dag og der bør man prioritere at begrænse generne mest muligt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Jærnbanen gennem 100 aar
Jærnbanen gennem 100 aar

Redaktionen har fra Kim Diedrichsen modtaget en scannet version af Illustreret Familie-Journals 26. Haandbog fra 1927, der indeholder ´En Skildring af Ildhestens Sejrsgang over Jorden og nogle træk af Jærnbanens Historie´. Hæftet er på 48 sider.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen