Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Negativitet vedr. Billundbanen, hvad tænker I på? (Generelt)

af Pyloriis, 27/7 2019, 15:29 (1735 dage siden) @ Togbus

Luftkasteller. Nu har man det som allerede er gjort og Tværbanen til Esbjerg er jo en reaktion på 1864, en situation skabt af datidens "tuller".....

I stedet for at tænke kontrafaktisk og hvad man burde have gjort, er det oplagt at tænke hvad man kan og vil med en Billundbane med udgangspunkt i realiteterne. Den skal nok komme, men det gælder nok om at få den løftet ud af Banedanmark hvis den skal "rykke" og have potentiale.

Problemet i dette forum er nok ikke latterliggørelsen af "Tullebanen", men manges dumme luftkasteller, der mere eller mindre minder om Star Wars på jernbane end om noget som kan realiseres i parcelhus-Danmark. Pudsigt nok ender det med at selv de mest baneeuforiske taler om fjernbusser, nu når man realistisk set alligevel resignerer og må konstatere at jernbane i DK er i dyb strukturel krise.

Så er jeg dybt uenig med dig!
Ja - banen til Esbjerg er lavet. Men stort set resten er foreslår er ikke påbegyndt!
Busser er fine især til yderområderne i bl.a Vestjylland.
Men deres problem er fremkommeligheden på motorvejene morgen og aften.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

De jydske Skærvefabrikker
De jydske Skærvefabrikker

De jydske Skærvefabrikker var en af Jyllands største producenter af sten og grus til især Statsbanernes mange anlægsarbejder i 1930´erne. Ved Balle på Djursland blev der etableret sidespor til Ebeltoftbanen, og opført adskillige skærveværker med tilhørende smalsporsbaner.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak