Svenskerne vil have genindført nattog (Generelt)

af mikedk2100, tirsdag 16. juli, 2019, 08:29 (557 dage siden) @ steenth

Det kan sa sagtens tænkes, men de skal så ud og investere i nyt materiel, da de nuværende svenske sove/liggevogne er for brede til at køre i Europa.


Det skal de jo så under alle omstændigheder, hvis vognene er for brede. Men er de ikke kun for brede til Danmark? De kører da med sovevogne fra Malmø til Berlin (med færge) hver dag - og disse vogne kan man opholde sig i under hele rejsen. Så de er da ikke for brede til Tyskland.

Tyskland har mindre friprofil end både Danmark og Sverige. Danmark er lidt mindre end Sverige. Strækningen til Berlin kan det lige sig gøre, da strækningen er clearet til det tog. IC3 kan også kun kører på nogle strækninger i Tyskland, da den også har et profil, der er større end hvad der er normalt i Tyskland.

Utroligt, at der overhovedet kørte sovetog gennem Europa i gamle dage :-D

Men som nævnt, de skal vel under alle omstændigheder ud og anskaffe nye vogne. Dels fordi de er for brede til resten af Europa, dels fordi vognene skal ud på en længere rejse, så der simpelthen er brug for flere vogne for at kunne have daglige løb.

Og så er der vel også tid nok til at få godkendt et lokomotiv til personkørsel over grænserne.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen