Svenskerne vil have genindført nattog - Held og lykke! (Generelt)

af mikedk2100, tirsdag 16. juli, 2019, 11:22 (598 dage siden) @ Pyloriis

Det er fint at fokusere på, hvordan Danmark ser ud om 30 år - men skal vi så bare læne os tilbage og bruge bilen indtil da? Nej, vi skal også løse de problemer, som vi har nu og her (og har haft de sidste 20 år). Og det haster.

Enig - men det forudsætter en helt anden fokus på hvilken rolle den kollektive trafik skal have! Herunder at vi især skal prioritere pendlere fremfor fritidsrejsende og dem som skal til møder midt på dagen.

Delvis enig - det nytter ikke noget (set fra en københavners synspunkt), at fx S-togene kører med fokus på pendlerne og myldretiden. Men vi kan ikke komme rundt til påskefrokost, hjem efter en tur i teatret om aftenen og det er også sværere at passe sit job i sommerperioden, fordi der er store sporarbejder med nedlukning af S-banen. Sådan har det været i årevis.

Og selvfølgelig skal der laves sporarbejde på et tidspunkt, min pointe er bare, at det ikke nytter noget, vi kan komme til/fra job, hvis vi er nødt til at have en bil til fritiden. Så bliver bilen altså også brugt til/fra job.

Så ja, vi skal have en helt anden fokus på den kollektive trafik - blandt andet, at man kan få et liv i storbyen til at hænge sammen uden bil. Dermed også fritidsrejsende og folk der ikke lige rejser i myldretiden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder

Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.

Læs mere

Danske privatbaner

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen